Alle info over Covid-19

Skivakantie geannuleerd? 
100% geld terug!

Wij bieden voor jullie de allerbeste oplossing
voor een zorgeloze skivakantie bij Flanders Ski.

Nu meer dan ooit kies je voor jouw reisorganisator Flanders Ski op wie je kan vertrouwen, waar je je zeker bij voelt en die ook in moeilijke tijden de klant altijd op nummer 1 zet en steeds de beste oplossingen biedt. 

 

Wij zijn gewapend ten tijde van Covid-19 en hebben alle scenario’s doorlopen om jullie de grootst mogelijke garanties te kunnen bieden.

 

Indien Flanders Ski jouw skivakantie moet annuleren wegens Covid-19, krijg je de reeds betaalde reissom integraal terug, inclusief de premie van de Flanders Ski Assistance verzekering – gegarandeerd!

 

Indien je zelf beslist om je skivakantie niet te laten doorgaan, gelden evident de normale annuleringsvoorwaarden.

 

Flanders Ski Assistance verzekering

 

Om onze klanten de mogelijkheid te geven, zich ook persoonlijk in te kunnen dekken tegen Covid-19, bieden wij onze zeer uitgebreide Flanders Ski Assistance verzekering met bijstand & annulatie nu ook inclusief dekking in kader van Covid-19 aan. Onze Flanders Ski Assistance verzekering voor €62,00 per persoon dekt meer dan je zou denken.

 

Vragen en antwoorden ivm Covid-19 voor jou op een rijtje*

  

 

Voor vertrek


Reisadvies van de FOD Buitenlandse zaken:

“In geval van een negatief reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken één week voor het geplande vertrek waardoor Flanders Ski de pakketreis niet kan of mag laten doorgaan, zal Flanders Ski instaan voor de volledige terugbetaling van de reeds gestorte bedragen. Flanders Ski zal het advies zoals vermeld op de website https://diplomatie.belgium.be/nl volgen. Indien er geen officieel reisverbod geldt, doch het land van bestemming bepaalde voorwaarden oplegt om het land te betreden en/of de reiziger zelf beslist om de pakketreis te annuleren, dan zullen de normale annuleringsvoorwaarden gelden. Flanders Ski zal steeds haar uiterste best doen om de gemaakte kosten zo veel mogelijk te recupereren voor haar klanten”.


Wat indien je zelf of één van je medereizigers besmet geraakt voor vertrek?

Wanneer de reiziger genoodzaakt is om de reis te annuleren omwille van een eigen besmetting of besmetting in zijn of haar nabije omgeving, zullen de algemene annulatievoorwaarden gelden. Desgevallend zal de reiziger beroep moeten doen op bovenvermelde verzekering. Deze beschouwd Covid-19 als een ziekte. Er zal dus tussenkomst zijn vanwege de annulatieverzekering. De annulatie geldt voor alle geboekte klanten op dezelfde reisbevestiging die ook de verzekeringspolis genomen hebben.

 

Let op: bij gebrek aan verzekering zal de reiziger geen aanspraak kunnen maken op een terugbetaling van de reeds gestorte bedragen. 


We raden dus elke klant sterk aan, onze Flanders Ski Assistance af te sluiten (als je geen privé verzekering hebt die dit ook dekt), want deze komt tussen als jezelf of iemand van je reisgezelschap (die ook verzekerd is) besmet geraakt met Covid-19 voor of tijdens de reis.


 

Tijdens de skireis

 
Wat als de maatregelen drastisch worden verstrengd tijdens je skireis op de vakantielocatie?

De reiziger is ertoe gehouden om de plaatselijke overheidsmaatregelen na te leven. In geval een plaatselijke “Lockdown” wordt opgelegd, zal de reiziger onmiddellijk verwittigd worden en dienen tevens de maatregelen van de plaatselijke regio te worden gevolgd. Indien het door de plaatselijke overheid toegelaten wordt, dient de reiziger binnen de opgelegd periode met het eigen vervoer terug naar huis te keren”.

 
Wat indien je zelf besmet geraakt of één van je medereizigers tijdens je skireis?

Wanneer de reiziger zelf besmet geraakt of één van de medereizigers tijdens de skireis, zullen de algemene voorwaarden gelden. Desgevallend zal de reiziger beroep moeten doen op de verzekering en kan er – bij gebrek aan verzekering - geen aanspraak worden gemaakt op een terugbetaling van de reeds gestorte bedragen. 

Onze Flanders Ski Assistance verzekering beschouwd Covid-19 als een ziekte. Test een persoon positief op Covid-19 tijdens hun reis komen we nu ook tussen voor:

- Medische kosten (incl. COVID-test)

- Noodzakelijke repatriëring

- Verlenging van verblijf in geval van persoonlijke quarantaine (tot max. €75 p.p. per nacht voor 10 nachten of bij 14 nachten aan max. € 750,00 p.p.)

- Geldig voor het reisgezelschap of gezin op dezelfde reisbevestiging
 

Wat als je in quarantaine moet tijdens je skireis?

Je bent zelf besmet of één van je medereiziger is besmet? Wanneer de reiziger zelf of één van je medereizigers besmet geraakt en daardoor in quarantaine moet, zal de reiziger beroep moeten doen op de verzekering en kan er – bij gebrek aan verzekering - geen aanspraak worden gemaakt op een terugbetaling van de reeds gestorte bedragen of gemaakte kosten. Onze Flanders Ski Assistance verzekering komt tussen in de verlenging van het verblijf in geval van persoonlijke quarantaine (tot max. €75 p.p. per nacht voor 10 nachten of bij 14 nachten aan max. € 750,00 p.p.)

 

We raden dus elke klant sterk aan onze Flanders Ski Assistance verzekering af te sluiten (als je geen privé verzekering hebt die dit ook dekt), want deze verzekering komt tussen als jezelf of iemand van je reisgezelschap (die ook verzekerd is) besmet geraakt met Covid-19 voor of tijdens de reis. Dit is mee opgenomen in de bestaande verzekeringspolis en de prijs blijft voor jou hetzelfde.

 

Op die manier kan elke reiziger met een gerust hart de pakketreis boeken en zorgeloos van zijn skireis genieten 

Vind meer informatie over reisadvies en de verschillende kleurcodes op onderstaande websites:

Raadpleeg het actuele reisadvies van je vakantiebestemming

 

We kijken er alvast naar uit jou te mogen begroeten op een van onze fantastische skivakanties.

Welke maatregelen er van toepassing gaan zijn is momenteel nog niet geweten (qua busvervoer, verblijf in uw hotel, skiliften etc). Na reservatie of boeking houden we je hierover verder op de hoogte via onze communicatiekanalen (website, reisbevestiging, mailings). 


De Belgisch reizigers houden zich eraan om bij terugkeer naar België, ongeacht het gekozen transportmiddel, ten vroegste 48 uur voorafgaand aan de aankomst in België het Passagier Lokalisatie Formulier in te vullen. Het invullen van voormeld formulier is de eigen verantwoordelijkheid van de reiziger. Bovendien dient de reiziger voorafgaand aan het vertrek op eigen verantwoordelijkheid na te gaan of het land van bestemming al dan niet oplegt om een test voor te leggen bij aankomst ter plaatse.  


Wij zijn er helemaal klaar voor, jij ook? 

 

  *Onder voorbehoud van wijzigingen

top