8 skigebieden die uitstijgen boven 3000 meter

8 skigebieden die uitstijgen boven 3000 meter

Pistes zo ver het oog reikt. Kilometerslange afdalingen, van uitdagend tot bloedstollend. Onmetelijke vergezichten en dan dat intense gevoel van vrijheid. In deze skigebieden krijg je een echt "top van de wereld"-gevoel:

1 - Obergurgl - Hochgurgl 

Hoogte van 1930 tot 3100m

Tijdens je afdaling van de brede skipistes kan je hier ontspannen genieten van het panoramisch landschap. Meer nog... skigebied Obergurgl - Hochgurgl is het meest sneeuwzekere skigebied in de Alpen, van november tot begin mei.
Meer informatie

2 - Sölden

Hoogte van 1370 tot 3340m

Sölden is een grote toeristische trekpleister in Oostenrijk. Dit skigebeid heeft je veel te bieden. Ken je de BIG3 al? Deze drie bergtoppen zijn ruim 3.000 meter hoog en bereikbaar met moderne kabelbanen. De afdaling is in-druk-wekkend.
Meer informatie

3 - Zillertal

Hoogte van 600 tot 3250m

Voor een gezellige wintersportsfeer boek je een reis naar de Zillertal Arena in Oostenrijk. In dit brede dal in Tirol liggen maar liefst 5 skigebieden en 10 skidorpen. Het Zillertal is een allround vakantiebestemming mét sneeuwzekerheid. Onder andere dankzij de Hintertux Gletsjer.
Meer informatie

4 - Zell am See - Kaprun

Hoogte van 750 tot 3030m

Meterhoge sneeuw, de immer witte gletsjer Kaprun en een schilderachtig berglandschap. In het skigebied van Zell am See / Kaprun ontdek je een prachtig Alpenpanorama dat je niet onberoerd laat. Dit skigebied belooft je een onvergetelijke wintersportvakantie.
Meer informatie

5 - Passo Tonale - Ponte Di Legno

Hoogte van 1255 tot 3120m

Ponte di Legno / Tonale is niet het grootste skioord, maar wel zowat de beste keuze voor families en jeugd. Ski van de Presena-gletsjer tot in Legno en beleef een afdaling met een hoogteverschil van 1750 meter. De perfecte shortski-bestemming voor bedrijven.
Meer informatie

6 - Sella Ronda: Val di Fassa

Hoogte van 1236 tot 3265m

Het Fassatal (Val di Fassa) in Trentino is het grootste skigebied ter wereld en dat betekent natuurlijk skiplezier voor alle niveaus. Van steile afdalingen, gezellige berghutten en charmante bergdorpen, tot een gletsjer en majestueuze skitochten om het Sellamassief.
Meer informatie

7 - Sella Ronda: Val Gardena 

Hoogte van 1236 tot 3265m

De skisafari Sella Ronda lokt heel wat wintersporters naar het drietalige skioord Val Gardena (Gröden). Deze Zuid-Tiroolse vallei baadt in een heerlijke Italiaanse sfeer, vol cultuur en traditie. Val Gardena is een echt nirwana voor wintersporters.
Meer informatie

8 - Engelberg

Hoogte van 1050 tot 3020m

Vanuit Vlaanderen is Engelberg het dichtsbijzijnde skigebied tot 3000 meter hoogte. Dit sfeervolle skigebied is een modern skioord met een internationaal publiek. Voel de rush van een 12 km lange dalafdaling, waarbij je een hoogteverschil van 2000 meter overbrugt.
Meer informatie

top