3 heilzame effecten van sauna

3 heilzame effecten van sauna
(en vier wellnesshotels in de kijker)

Vakantie is kwali-tijd. De klok blijft weliswaar tikken, maar jij bepaalt zelf hoe je de minuten invult. Geen baas die weer eens aan je bureau staat, geen pushmeldingen op je smartphone. Je kiest voluit voor een relaxte skireis. Een afdaling van de skipiste, dat is je uitlaatklep. En voor de opperste ontlading bezoek je de sauna.

Warmte is therapie. Vooral in de wintermaanden merk je dat herstellende effect duidelijk op. Het temperatuursverschil laat lichaam en geest onmiddellijk recupereren. Je stapt na een sneeuwdag recht naar het haardvuur: je schouders, je nek, je benen, alles ontspant. Maar ook je overijverige geest kalmeert bij die warme gloed. 
Wellness heeft hetzelfde effect. Een klein kwartiertje is al voldoende om voluit te genieten van deze 3 heilzame effecten van sauna:

1. Sauna verhoogt je fitheid 


Wie tweemaal per week de sauna bezoekt, bouwt weerstand op tegen infecties en temperatuursverschillen. Je bloedcirculatie verbetert, je zweet de schadelijke stoffen uit je lijf en bijgevolg heb je minder vaak last van een verkoudheid. Ook je conditie heeft trouwens baat van die regelmaat. In het ideale work-out scenario eindig je jouw training met een saunabeurt. Tussen een gym- en saunabezoek koel je wel best even af.  


2. Sauna is een bron van verjonging


Onze huid is een belangrijk orgaan. Het beschermt ons tegen schadelijke stoffen, isoleert en regelt onze temperatuur. Dat moet je in ere houden. Een sauna zorgt voor een verjongingskuur van de huid. Je velletje voelt zacht, schoon en soepel aan. Bovendien krijg je een gezondere huidskleur door de betere doorbloeding. Drink tussen elke saunagang wel een glaasje water om de vochtbalans van je lichaam op peil te houden.


3. Sauna zorgt voor euforie


Terwijl het kruidenwater op de hete stenen sist, daalt er een gevoel van gelukzaligheid op je neer. Sauna maakt endorfines vrij. Dit stresshormoon werkt als een natuurlijk antidepressivum en verzacht je lichaamspijn. Gedaan met de winterdip. Je bent alerter, een beetje euforisch en opgewekt. En je zal bovendien slapen als een marmot. Diep en rustig. 

Kortom, een bezoekje aan de sauna zorgt à la minute voor rust en harmonie. Flanders Ski hecht veel belang aan jouw welzijn. De wellnesshotels uit ons reisaanbod leggen voor jou de focus op ontspanning en genot. Je saunabeurten zijn inbegrepen in de prijs. 

In deze vier hotels is de sauna meer dan één bezoek waard:

Hotel Das Goldberg
Gasteinertal - Ski Amadé
Salzburgerland, Oostenrijk

Meer informatie

Grand Hotel Paradiso
Passo Tonale - Ponte Di Legno
Trentino, Italië

Meer informatie

Kempinski Hotel das Tirol
Kitzbühel - Kirchberg
Tirol, Oostenrijk

Meer informatie

Hotel Salzburger Hof
Gasteinertal - Ski Amadé
Salzburgerland, Oostenrijk

Meer informatie

 

Ontdek ook onze andere wellnesshotels. Selecteer vier icoontjes bij de filter "Wellness" in ons reisaanbod.


O ja. Nog 5 tips voor je saunabezoek:

  • Niet zeker of je met jouw kwaaltjes in de sauna mag? Raadpleeg bij twijfel altijd een arts.
  • Ga niet in de sauna vlak voor of na een zware inspanning. Koel eerst even af.
  • Laat het water van een koude douche eerst over je armen en benen stromen. Richt de straal pas daarna op je romp. Eindig met je hoofd.
  • Drink koel water na elke saunabeurt.
  • Gebruik je gezond verstand.
top